Osmoza domowa

Odwrócona osmoza to zjawisko odwrotne do spontanicznie zachodzącej osmozy. Siłą napędową osmozy jest różnica stężenia dyfundującego indywiduum chemicznego w obu roztworach, a dokładniej ich cząstkowy potencjał chemiczny. Spontaniczna osmoza przebiega zawsze od roztworu o większym stężeniu (zwanego hipertonicznym) do roztworu o mniejszym (zwanego hipotonicznym), czyli w kierunku wyrównania stężeń po obu stronach membrany (przeczytaj więcej o zjawisku odwróconej osmozy).

Woda po osmozie nadaje się do bezpośredniego spożycia - bez gotowania. Membrana osmotyczna usuwa od 96 do 99,8% rozpuszczonych w wodzie związków chemicznych. Woda uzyskana po filtracji pozbawiona jest trujących i rakotwórczych związków chemicznych, chloru, metali ciężkich, bakterii i wirusów. Dodatkowo poprawiają się jej smak oraz zapach.

System odwróconej osmozy jest wygodniejszą i bardziej oszczędną alternatywą dla zakupów wód butelkowanych. Koszt przefiltrowania wody jest kilkakrotnie niższy niż butelkowanej wody mineralnej, a jednocześnie jakość wody jest potwoerdzona badaniami labolatoryjnymi.

 

Osmoza kuchenna

Aparaty odwróconej osmozy oczyszczające wodę w pięciu stopniach filtracyjnych. Otrzymujemy wodę wysokiej jakości gwarantowanej przez wydajne membrany osmotyczne.

Cechy rozwiązania:

  • Niższe koszty w stosunku do rozwiązań kompaktowych
  • Łatwość rozbudowy

Osmoza kompaktowa

Osmoza domowa o kompaktowych rozmiarach. Dodatkowe korzyści wynikają z estetycznego wyglądu pozwalającego na zastosowanie osmozy nawet w widocznym miejscu.

Cechy rozwiązania:

  • Kompaktowe rozmiary
  • Łatwość montażu
  • Funkcjonalna i estetyczna obudowa

Osmoza GE Merlin

Osmoza oferująca dużo większą wydajność niż tradycyjne aparaty odwróconej osmozy. Dodatkowo nowoczesny wyglądu wpływa na olbrzymią popularność rozwiązania.

Cechy rozwiązania:

  • Wysoka wydajność - do 2.800 litrów/dobę
  • Komapktowe rozmiary
  • Nowoczesny wygląd


Powrót do "Oferta"